در میان انتخابهای متعدد و متنوعی که این روزها از میان فستفودها داریم، پیتزا بیشترین طرفدارها را در میان تمام گروههای سنی به خود اختصاص میدهد. پیتزای بدون گوشت و در اصطلاح پیتزای گیاهی یا پیتزای سبزیجات که دقیقا به اندازهی انواع دیگر پیتزا خوشمزه است و از نظر سلامتی نیز فواید بیشماری برای بدن دارند این روزها طرفداران زیادی پیدا کردهاند که این افراد فقط گیاهخواران نیستند بلکه افرادی که محدودیتی برای مصرف گوشت ندارند هم از انواع پیتزاهای بدون گوشت استقبال میکنند. اگر عاشق پیتزا هستید و بهدنبال یک پیتزای خوشمزه و در عینحال سالم میگردید، با ما همراه باشید تا طرز تهیهی چند نوع از این پیتزاهای بدون گوشت و گیاهی بسیار خوشمزه و رژیمی را یاد بگیرید.
طرز تهیه پیتزا بدون گوشت با بادمجان و کدو سبز
کدو و بادمجان، جزو سبزیجات خوشمزه و بسیار مفیدی هستند که میتوانند جایگزین خوبی برای گوشت باشند و با استفاده از آنها میتوانید یک پیتزای بدون گوشت خوشطعم و لذیذ تهیه کنید. برای تهیهی این نوع پیتزا، ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم
خمیر پیتزا ۱ عدد
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
بادمجان ۲ عدد
کدو ۲ عدد
گوجهفرنگی ۲ عدد
فلفل دلمهای ۲ عدد
قارچ ۶ عدد
ذرت شیرین ۱ فنجان
نخود فرنگی ۱ فنجان
سس گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
روغن به مقدار لازم
آبلیمو به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن و پاپریکا به مقدار لازم
طرز تهیه:
کدو و بادمجان حلقهای شده را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در داخل فر با دمای ۱۵۰ درجه بپزید. پیاز را نگینی کنید و در یک ماهیتابه با مقدار کمی روغن تفت دهید. پس از آنکه پیازها طلایی شد، فلفل دلمهای و گوجهفرنگی خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس قارچ و ادویهجات را اضافه کرده و صبر کنید تا آب اضافی قارچ تبخیر شود. در این مرحله، نخودفرنگی و ذرت پخته شده را به همراه مقدار کمی آبلیمو، به مواد خود اضافه کنید و پس از چند دقیقه تفتدادن، از روی حرارت بردارید.
خمیر پیتزا را داخل سینی فر که قبلا چرب کردهاید بگذارید و روی آن را با یک لایه سس گوجهفرنگی بپوشانید. سپس مقداری پنیر پیتزا روی سس بریزید و کدو و بادمجان را روی آن بچینید. برای لایهی بعدی، موادی که آماده کرده بودید را اضافه کنید و روی آن را با پنیر پیتزا و کمی سس بپوشانید. در مرحلهی آخر، قالب را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در داخل فر قرار داده و با حرارت ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید.
دستور پخت پیتزا بدون گوشت رژیمی سریع و خوشمزه
برای درستکردن این پیتزا، ابتدا مواد زیر را تهیه کنید:
مواد لازم
خمیر پیتزا ۱ عدد
پنیر پیتزا پروسس ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیبزمینی متوسط ۱ عدد
ذرت شیرین ۱/۲ لیوان
فلفل دلمهای ۱ عدد
قارچ ۶ عدد
گوجهفرنگی ۱ عدد
سس گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، آویشن به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیهی این پیتزای خوشمزه، ابتدا باید سیبزمینی را پخته و له کنید. در مرحلهی بعد، پیاز را در داخل مقدار کمی روغن گیاهی خوراکی تفت دهید تا طلایی شود و سپس گوجهفرنگی خرد شده را بههمراه سیبزمینی، رب گوجهفرنگی و ادویهجات دلخواه، به آن اضافه کنید. مواد را چند دقیقه تفت دهید تا خوب جا بیفتد و پس از آن از روی شعله بردارید. قالب پیتزا را کمی چرب کنید و خمیر پیتزا را داخل آن قرار دهید. روی خمیر کمی سس بریزید و روی سس را با مقداری پنیر بپوشانید. اکنون نوبت آن است که یک لایه قارچ خرد شده و ذرت روی پنیر بریزید و پس از آن نیز مواد آماده شده را اضافه کنید. در مرحلهی آخر مقداری پنیر پیتزا روی مواد بپاشید و قالب را به مدت ۱۵ دقیقه در داخل فری که قبلا با دمای ۲۰۰ درجه گرم شده است قرار دهید تا پیتزای شما آماده شود.
دستور پخت پیتزا اسفناج خوشمزه در ۱۰ دقیقه
اگر بهدنبال دستور پخت یک پیتزای بدون گوشت خوشمزه هستید که بتوانید آن را در مدت زمان کوتاهی نیز تهیه کنید، پیتزا اسفناج یک انتخاب مناسب برای شما محسوب میشود. برای پختن این پیتزا، به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم
خمیر پیتزا ۱ عدد
اسفناج ۱ پیمانه
سیر رنده شده ۱/۲ حبه
گوجهفرنگی متوسط ۱ عدد
روغن زیتون ۱ قاشق چایخوری
پنیر موزارلا ۱ پیمانه
نمک و آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه:
خمیر پیتزا را داخل قالبی که از قبل چرب کردهاید قرار دهید و روی آن را با یک لایه از مخلوط روغن زیتون، سیر، نمک و آویشن بپوشانید. سپس نصف پیمانه پنیر پیتزا را روی خمیر خود بریزید و روی آن یک لایه اسفناج و بعد از آن نیز یک لایه گوجهفرنگی حلقه شده قرار دهید. در مرحلهی بعد، باقیماندهی پنیر را روی مواد خود بریزید و قالب را در طبقهی سوم فر که قبلا با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده است، قرار دهید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پیتزای شما آماده شود.
دستور پخت پیتزا یونانی
برای درستکردن این پیتزا، ابتدا مواد زیر را تهیه کنید:
موادلازم:
رب گوجه فرنگی ۱/۴ پیمانه
آب ۲ قاشق غذاخوری
پودر سیر ۱/۲ یا ۱ قاشق چایخوری
پونه کوهی خشک ۲ قاشق چایخوری
پیاز قرمز کوچک ۱ عدد
فلفل دلمهای سبز ۱/۲ عدد
گوجه فرنگی کوچک ۱ عدد
زیتون خرد شده ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری
پنیر فتا ۲۰۰ گرم
پنیر موزارلا خرد شده ۲۰۰ گرم
پونه کوهی خشک ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن زیتون ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
یک کاسه کوچک بردارید. رب گوجه فرنگی، آب، پودر سیر و پونه کوهی را خوب با هم میکس کنید. سپس سس را روی سطح خمیر پیتزا پخش کنید. در این مرحله نوبت به چیدن مواد اولیه روی پیتزا یونانی میرسد. پنیر فتا را خرد و ریز کنید و روی پیتزا بریزید. حالا پونه کوهی، زیتونها، پنیر موزارلا، فلفل دلمهای سبز، گوجه فرنگی و پیاز خرد شده را اضافه کنید. میتوانید از گوجه گیلاسی خرد شده هم استفاده کنید. حالا کمی روغن زیتون روی پیتزاها بریزید. پیتزا را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر بپزید. زمانی که پنیر روی پیتزا ذوب شد و نان پیتزا قهوهای رنگ شد، میتوانید آن را از فر خارج کنید.
دستور پخت پیتزا مارگاریتا
یک پیتزای تاریخی بدون گوشت! که ظاهراً حدود ۲۰۰ سال پیش آشپزی به اسم رافائل اسپوزیتو آن را برای اولین بار پخته است. مارگاریتا در زبان ایتالیایی به معنی گل مینا است. رافائل برای تهیه این پیتزا پنیر را به شکل برشهای نازک میبریده و دور تا دور پیتزا میچیده. طوری که شبیه گل مینا میشده است. این پیتزا اغلب نان نازک و برشتهای دارد.
مواد لازم:
سیر ۲ حبه
پوره گوجه فرنگی ۱ و ۲/۳ پیمانه
روغن زیتون یا مایع ۲ قاشق غذاخوری
پنیر موزارلا ۲۵۰ گرم
ریحان تازه ۱/۴ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
روغن را در ماهیتابه بریزید تا گرم شود. سیر را کمی با روغن تفت دهید بعد پوره گوجه و نمک و فلفل را به آن بیافزایید. صبر کنید تا جوش بیاید سپس شعله را کم کنید. حدود ۱۰-۲۰ دقیقه روی شعله ملایم تفت دهید تا سس گوجه آماده شود. سس باید غلیظ شود و حجمی حدود یک پیمانه پیدا کند. خمیر پیتزا مارگاریتا را در سینی فر یا قالب پیتزا قرار دهید و بعد سس گوجه پخته شده را روی خمیر پخش کنید. تکههای پنیر موزارلای تازه را روی خمیر پیتزا مارگاریتا پخش کنید. میتوانید از پنیرهای گیلاسی استفاده کنید تا نیازی به خرد کردن نباشد. پیتزا را در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۸۰ درجه سانتی گراد (یا بیشترین دمای فر) به مدت ۴-۷ دقیقه قرار دهید تا خمیر بپزد و پنیر آب شود (برای برشته شدن روی پیتزای مارگاریتا میتوانید در آخر گریل را روشن کنید. ولی حواستان باشد که نسوزد). در آخر برگهای ریحان تازه را روی پیتزا بریزید و آن را سرو کنید.
دستور پخت پیتزای بدون گوشت با سس پستو
برای درستکردن این پیتزا، ابتدا مواد زیر را تهیه کنید:
مواد لازم:
نان ۴ تکه
پنیر خامهای ۱۱۰ گرم
سس پستو ۶۰ گرم
فلفل دلمهای زرد یا قرمز ۱/۲ پیمانه
ذرت (کنسروی یا پخته) ۸۵ گرم
گوجه ۱ عدد
پیازچه ۳ عدد
پنیر موزورلای رنده شده ۱۰۰ گرم
پنیر گودا رنده شده ۵۰ گرم
ریحان تازه برای تزیین به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. پنیر خامهای را در کاسهای بریزید و دو تا سه دقیقه خوب بهم بزنید(ترجیحاً با همزن برقی) تا خوب نرم شود. نانها را روی یک سینی فر بچینید. روی آنها پنیر خامهای بمالید و سپس یک لایه سس پستو روی آنها بمالید. بعد از آن نوبت به چیدن سبزیجات روی پستو میرسد. اول از همه فلفل دلمهای و پیازچه را خرد کنید. سپس گوجه را به صورت ورقههای نازک درآورید. ورقههای نازک گوجه را به طور منظم روی پستو بچینید. بعد از آن فلفل دلمهای و پیازچه خرد شده و ذرت را روی آن بپاشید. سعی کنید سبزیجات به طور یکنواخت روی نان پخش شود. در آخر هم روی سبزیجات را با پنیرهای رنده شده بپوشانید.میتوانید کمی ریحان خرد شده هم روی پنیر بریزید. سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر ذوب شود. میتوانید روی پیتزای سبزیجات را با ریحان تازه تزیین کنید.
بدون انتقاد